Джон и Шарлот Хендерсън са най-възрастната съпружеска двойка в света.

...
 Джон и Шарлот Хендерсън са най-възрастната съпружеска двойка в света.
Коментари Харесай

Най-възрастната брачна двойка в света празнува 80 години съвместен живот

 

Джон и Шарлот Хендерсън са най-възрастната съпружеска двойка в света. Те отпразнуваха 80-годишнината на брака си, оповестява телевизия Си Ен Ен, представена от standartnews.com. Те са надлежно на 106 и 105 години и на 17 декември сумарната им възраст доближи 211 години и 176 дни.

``
реклама

За годишнината им Джон заведе Шарлот на тържеството в гр. Лонгхорн, щата Тексас в двуместен автомобил от 1920 година и й подари цветя - тъкмо както при първата им среща.



" Те са чудесна двойка и са образец за това по какъв начин хората могат да имат благополучен брак ", съобщи пред камерата техният роднина Джейсън Фрий. Той оказал помощ на дълголетниците да бъдат включени в Книгата на върховете на Гинес като най-старата съпружеска двойка в света.



Съпрузите са в положително здраве, а тайната на щастливия им живот, по техните думи, се криела в умереността и взаимната обич. 



Всичко стартира през далечната 1934 година, в Тексаския университет, когато младежите сядат един зад различен в лекция по зоология, информира „ Уошингтън Поуст “, представен от manager.bg. Двамата незабавно се харесват, само че скорошната женитба е невъзможна на фона на Голямата меланхолия в Съединени американски щати, по тази причина се залавят за работа – тя като преподавател, а той – като треньор по футбол и баскетбол.



Така през 1939 година, малко след началото на Втората международна война, Шарлът и Джон подписват брак в наличието на двама души, а по-късно отпътуват за меден месец в Сан Антонио.



Двойката няма деца, само че сега е настанена в старешки дом, който провежда огромно тържество в чест на дългогодишната обич.





Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|
  • Източник: petel.bg

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР